English | Dutch

News and Events

Twee daagse training in de Mathugama Estate met de dove Agriculture Studenten (nov. 2017)

Twee daagse training in de Mathugama Estate met de dove Agriculture Studenten (nov. 2017)

 

Met stafleden en dove trainees gingen we op 17 nov. naar de Estate, een reis van ruim 2 uur.

Voor de meesten was dit hun eerste bezoek aan de plantatie. Het was een prachtige zonnige dag en de studenten genoten van de bosrijke omgeving, het klimmen op de grote rotsblokken, de beekjes met stromend water vol vissen, de actieve theepluksters etc. Ze konden hun nieuwe trainingsgebouw bekijken, waar alleen de deuren en badkamers nog niet klaar zijn. Ze zagen meteen het zwembad, gevuld met stromend  schoon water uit de bergen. Dhr. Chris de Groot (een Nederlandse sponsor) was deze dag ook aanwezig en had zijn zwemspullen meegebracht. Hij genoot van het koele bad.

Na de lunch kwam er een leraar van het Agriculture Institute om de trainees te vertellen over het snoeien van bomen. Na het theoretische gedeelte volgde een practische les in het snoeien van een rambuttan boom. Voor we weer  richting Moratuwa vertrokken, plantte Dhr. de Groot een cocosnoot palm boom als herinnering.

 

Op de tweede dag werd bekeken hoe uit een kitul boom stroop wordt getapt uit de vrucht. Verder werden vruchtenbomen bekeken en een gedeelte schoongemaakt door de stenen te verwijderen bij de wortels. Vandaag had iedereen z’n zwemspullen natuurlijk bij zich en konden ze voor de lunch heerlijk afkoelen in het zwembad! Wat een plezier.

Daarna kwamen er 3 mensen van een Agriculture Instituut informatie geven over het bemesten van planten, bomen en struiken.

 

Leave a Reply